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Sfinci 'i San Giuseppi

Menzu chilu di farina,25 gr, di lévitu di birra, latti quantu basta pi fari 'na pasta cchiuttostu morbida, zùccaru, cannella 'n pùrviri e vaniglia, ògghiu abbunnanti.

Méttiri 'a farina 'nta 'na cazzalora larga e iàuta; juncìricci 'u levitu, un pìzzicu di vaniglia e un cucchiaru di zùccaru;

méttiri 'u latti pocu ogni vôta e quadiatu a timpiratura di vacca. Travagghiari assai chî mani 'a 'mpastata chi havi 'a divintari bedda morbida. Cummigghiari 'a cazzalora c'un cummògghiu e fari 'llivitari quasi ô càudu, vicinu e furnelli dâ cucina. 'Spittari chi 'a 'mpastata si sulleva e chi supra supra prisenta tanti mpuddi.

Fari càdiri 'ntôn pignateddu cu assai ògghiu bugghienti picca quantità di 'mpastata usannu un cucchiarinu di café o di té, a secunnu dâ 'rannizza chi prifiriti, spincennuli câ punta dû ìritu.

Quannu i badduzzi su 'beddi 'ndorati, passàrili 'ntô zùccaru câ cannella e accussì 'nzuccarati sistimàrili 'ntôn piattu.

«Sfinci» di San Giuseppe

Mezzo chilo di farina, 25 gr. di lievito di birra, latte quanto basta per fare una pasta piuttosto soffice, zucchero, cannella in polvere e vaniglia, olio abbondante.

Versare la farina in una casseruola larga e di bordo alto; aggiungervi il lievi to, un pizzico di vaniglia ed un cucchiaio di zucchero; versare poco per volta il latte tiepido. Lavorare molto con le mani 1 'impasto che deve diventare soffice. Chiudere la casseruola con un coperchio e fare lievitare quasi al caldo, vicino ai fornelli della cucina. Aspettare che 1 'impasto si sollevi e che in superficie presenti delle bollicine.

Far cadere in un pentolino con molto olio bollente piccole quantità d 'impasto usando un cucchiaio di caffe o di te, a seconda della grandezza che preferite, spingendole con la punta del dito.

Quando le pallottoline son belle e dorate, passarle nello zucchero con la cannella e così inzuccherate sistemarle in un vassoio.

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