Specialità Siciliane

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Pizza duci

Si pripara 'a pasta frolla: 500 gr. di farina, 250 gr. di zùccaru, 'na bustina di vanìglia, 'na bustina di levitu pi cosiduci, 150 gr. di saimi o di burru. 'A farina si metti a funtana 'nta 'na 'nsalatera di crita, si jùnciunu I'àutri 'ngredienti e si 'mpasta forti cu 'na picca di latti o di acqua tepidi.

'Nta 'na tìgghia leggiu 'mburrata e larga si metti un solu di 'sta pasta (chidda chi resta giuva pi cummigghiari 'u chinu).

Intantu si pripara a parti 'stu chinu cu 500gr. di ricotta frisca, unni si mettunu zùccaru a piaciri e vaniglia; si sbatti 'a ricotta c'un cucchiaru di lignu pi fàrila divintarifina; quannu 'a ricotta è pronta, si jetta 'ntâ tìgghia, si 'pparàggia e si cùmmògghia cull'àutra pasta frolla. Navi 'a ristari 'nto furnu (200°) pi quasi menz'ura.

Pizza dolce

Si prepara la pastafrolla: 500 gr. di farina, 250 gr. di zucchero, una bustina di vaniglia, una bustina di lievito per dolci, 150 gr. di sugna o di burro. La farina si mette a fontana in una scodella di creta, si aggiungono gli altri ingredienti e si impasta velocemente con un poco di làtte o di acqua, tiepidi.

In una teglia leggermente imburrata e larga si dispone uno strato di questa pasta (quella che rimane gioverà per coprire il ripieno).

Intanto occorre preparare a parte questo ripieno, utilizzando 500 gr. di ricotta fresca, cui si incorporano zucchero a piacere e vaniglia; si sbatte la ricotta con un cucchiaio di legno per farla diventare fine, e quando è pronta, si versa nella teglia, si spalma e si copre con la pastafrolla rimasta.

Deve cuocere nel forno (200°) gradi per quasi mezz'ora.

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