Specialità Siciliane

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Palummeddi di Pasqua

Pigghiari un chilu di pasta di pani già 'llivitata e 'mpastànnula ancora fàricci pigghiari 400 gr. di zùccaru. Ora jàrila a pizzudda e ad ognunu dàricci 'a forma di 'na palummedda. Supra ogni palummedda, ô postu dâ panza, mittìricci un ovu cu tutta 'a scòrcia e firmàrilu cu 'na striscitta di pasta. L 'occhi, i punti dill' aluzzi e di pedi si ponnu fari cu pizzudditta di mennuli. Sistimàrili 'nta 'na lanna di furnu, pinziddiàrili cu ovu sbattutu e lassàrili 'llivitari p'un'ura. Còciri a furnu càudu assai, sino a chi pìgghianu culuri biondu.

Colombelle di Pasqua

Pigliare un chilo di pasta da pane già lievitata ed impastandola ancora farle incorporare 400 gr. di zucchero. Ora dividerla a pezzi e ad ognuno dare la forma di una colombella. Su di ogni colombella, al posto della pancia, sistemare un uovo con tutto il guscio e fermarlo con una strisciolina di pasta. Gli occhi, le punte delle ali e dei piedi si possono ottenere con pezzettini di mandorle. Sistemarle in una piastra da forno, spennellarle con uovo battuto e lasciarle lievitare per un'ora. Cuocere a forno molto caldo, finche prendono colore biondo.

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