Specialità Siciliane

Secondi Piatti

Siciliano

Italiano

Ova chî funci

'Rrimuddari 30 gr. di funci sicchi 'nta acqua tepida, poi tritàrili e passàrili o burru e juncìricci 60 gr. di panna. Jùnciri 'na picca 'i farina e di sali e lassari còciri lentamenti.

Mettiri poi supra 'u focu 'na tìgghia cu acqua salata; quannu arriva a bùgghiri, jttàricci 'na picca d'acitu, poi rùmpiri tri o quattru ova e jttàrili 'nta l'acqua acitusa. Quannu 'u iancu è quagghiatu, stutari, mettiri l'ova 'ntôn piattu e spalmàricci 'i supra 'a sarsa dî funci.

Uova con i funghi

Ammollire 30 gr. di funghi secchi in acqua tiepida, poi tritarli e passarli al burro e aggiungere 60 gr. di panna. Unire un po' di farina e di sale e lasciare cuocere lentamente. Mettere poi sul fuoco una teglia con acqua salata; quando arriva a bollire, versarvi un po' di aceto, poi rompere tre o quattro uova e buttarle nell'acqua acidula. Quando l' albume si sarà rappreso, spegnere, mettere le uova in un piatto e versarvi sopra la salsa dei funghi.

.

Secondi Piatti