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Timballu di finocchi

Nnittari, lavari e ffiddiari i finocchi; bugghìrili 'nta acqua 'nsapuruta àl sali e quannu su' quasi cotti scinnìrili e sculàrili un pocu.

A parti priparari pani 'rattatu, picurinu 'rattatu, assai putrusinu sminuzzatu, carchi spìcchiu d'àgghiu tritatu, sali e spezzi q. h.

Mettiri i finocchi 'nta 'na tìgghia 'mburrata, e spurviràricci 'i supra 'u pani 'rattatu cu tutta 'a conza; si fannu diversi sôla,

Mettiri a furnu sinu a giusta doratura.

Timballo di finocchi

Nettare, lavare e affettare i finocchi; bollirli in acqua insaporita di sale e quando son quasi cotti levarli dal fuoco e scolarli un poco.

A parte preparare pan grattato, pecorino grattugiato, molto prezzemolo tagliuzzato, qualche spicchio d 'aglio tritato, sale e pepe q.b.

Mettere i finocchi in una teglia imburrata, e spolverarvi sopra il pan grattato con tutti gli altri ingredienti; si fanno diversi strati.

Mettere a forno sino a giusta doratura.

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