Specialità Siciliane

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Crapettu agglassatu

Pulizziari per beni i pezzi dû crapettu (senza lavàrili); fàrili suffrìjri 'nta 'na cazzalora cu ògghiu e 'nsapurìrili di sali. Quannu su' dorati, mettiri un pocu di cipudda tritata e fàrila suffrìjri leggermenti. Juncìricci carchi pummadoru pilata e 'na picca d'acqua: fari còciri lentamenti. Cu 'stu suchittu si pônnu cùnri i spavetti.

Capretto stracotto in umido

Pulire per bene i pezzi del capretto (senza lavarli); farli soffriggere in una casseruola con olio e insaporirli di sa le. Quando son dorati, mettere un po' di cipolla tritata e farla soffriggere leggermente. Aggiungervi qualche pomodoro pelato e un po' d'acqua: far cuocere lentamente. Con questo sughetto si possono condire gli spaghetti.

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