Specialità Siciliane

Primi Piatti

Siciliano

Italiano

Spavetti â sarsa di 'stati

Pi quattru pirsuni menzu chilu di spavetti.

Lavari bonu assai putrusinu, àccia e basilicò, du' pummadoru e du' spìcchia d'àgghiu. Si trita tuttu finu finu assemi a un pipareddu brucenti. Juncìri sali e ògghiu q. b.

Intantu si fannu còciri i spavetti al denti, si scùlanu boni e si méttunu 'nta 'na 'nsalatera 'ranni: si cùnnunu câ sarsa e tantu picurinu 'rattatu. Sintiti chi sapuri!

Spaghetti alla salsa d'estate.

Per quattro persone mezzo Kg. di spaghetti.

Lavare bene molto prezzemolo, sedano e basilico, due pomodori e due spicchi d'aglio. Tritare tutto finemente assieme ad un peperoncino piccante. Aggiungervi sale ed olio q.b.

Intanto si fanno cuocere gli spaghetti al dente, si scolano per bene e si mettono in una insalatiera grande: si condiscono con la salsa e molto pecorino grattugiato. Sentirete che sapore!

Primi Piatti