Specialità Siciliane

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'Nvoltini di maccaruna

Còciri al denti maccarruna ( o tagghiateddi) all'ovu fatti 'n casa (9 ova p'ogni chilu di farina).

Tagghiari a ffeddi pari pari 'na picca di milinciani e frijrili; supra ognuna di 'sti ffeddi di milinciani fritti si metti' 'na furchittata 'i maccarrunacu salsa 'i pummadoru friscu ciaurusa d'àgghiu e pipareddu, e 'na bona 'rattata di ricotta 'nfurnata salatedda.' Ncudduriari, poi, ogni ffedda 'i milinciana attornu ê maccarruna, facennu 'nvoltini chi si mettunu pari pari a filera 'nta 'na tìgghia. Quannu su' beddi e sistimati, 'n'àutra 'rattata di ricotta supra supra, e deci minuti di furnu mudiratu pi fari 'ndorari 'i fora a fora.

Involtini di maccheroni.

Cuocere al dente maccheroni (o tagliatelle) all'uovo preparati in casa (9 uova per ogni chilo di farina).

Affettare di uguale spessore e grandezza alcune melanzane e friggerle; sopra ognuna di queste fette di melanzane fritte mettere una forchettata di maccheroni con salsa di pomodoro fresco aromatizzata con aglio e peperoncino, ed una abbondante grattugiata di ricotta infornata leggermente salata. Avvolgere, poi, ogni fetta di melanzana attorno ai maccheroni, ottenendo involtini che si dispongono allineati in una teglia.
Quando sono ben sistemati, altra grattugiata di ricotta in superficie, e dieci minuti al forno moderato per fare indorare esternamente.

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