Specialità Siciliane

Primi Piatti

Siciliano

Italiano

Riso ancorato cû pisci.

'Nta 'na cazzalora còciri pisci iancu di scògghiu spappulànnulu 'nta burru e spezzi' bbunnanti.

A parti priparari 'na besciamella e juncìricci assai putrusinu tritatu e 'na scalogna bugghiuta.

Bùgghiri 'u risu 'nta brodu magru, e quannu è quasi cottu, juncìricci 'u pisci girannu cu 'na cucchiara di lignu pi carchi minutu.

Quannu si strinci, juncìricci ' a besciamella, miscitiari e serviri 'nta 'no 'nsalatera di crita.

Riso ancorato al pesce.

In una casseruola cuocere pesce bianco di scoglio spappolandolo in burro e pepe abbondante.

A parte preparare una besciamella che si condisce con molto prezzemolo tritato ed uno scalogno bollito. Bollire il riso in brodo magro, e quando è quasi cotto, aggiungervi il pesce girando con un cucchiaio di legno per qualche minuto. Quando si restringe versarvi la besciamella, mescolare e servire in un grande piatto di ceramica.

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